PDA

View Full Version : Persistent Error - Alfa Edition



dbaumann
12-26-2011, 09:59 AM
I'm getting a consistent error "smb.SmbAuthException: Access" and that's all I can read. In the settings menu, the "Check Now" button always comes back with "Settings OK", but anytime the program attempts an upload, the error pops up.

What am I doing wrong?

sweesoft
12-29-2011, 09:01 AM
Thanks for posting this question here.
The most likely cause is that you have not assigned full access for the account you are using to the select network share.
If you are using Windows 7 the most likely setting to work is to grant full access to everyone. Please make sure you have enabled firewall and password protection to your network before you make this change.

dbaumann
12-29-2011, 09:46 AM
Hmm...it had worked previously, but has since stopped.

I have two accounts on this PC - essentially one for the parents and one for the children, and understandably, the children's account does not havee full access. When I use the password/user name feature in Sweethome, it does not connect, but does so with no password or username. I'm not sure how I'd work around NOT having full access for everyone?



Thanks for posting this question here.
The most likely cause is that you have not assigned full access for the account you are using to the select network share.
If you are using Windows 7 the most likely setting to work is to grant full access to everyone. Please make sure you have enabled firewall and password protection to your network before you make this change.

sweesoft
12-31-2011, 06:17 AM
It sounds strange that it stopped working. However, please consider making a separate account for this software, or alternatively using the account information for the parents if you dont already do that.